Pellavatyttö julkistettiin virtuaalisesti – katso täältä Jennyn ja iskän yhden polskan vappumatinea!

 

Jenny Salkolahti on aktiivinen nuori, muun muassa Oriveden nuorisovaltuuston sihteeri. Arkistokuva Jenni Koponen.

Tämänvuotiseksi Längelmäen Pellavatytöksi on valittu Talviaisissa asuva Jenny Salkolahti. Koska juhlallista julkistusta ei kokoontumiskiellon vuoksi tällä kertaa voitu tehdä perinteisessä Länkipohjan vapputapahtumassa, Pellavatyttö esittelee itsensä lyhyesti Längelmäki-seuran vapunpäivänä julkaisemalla videolla.

Jenny käy yhdeksättä luokkaa Oriveden yhteiskoulussa. Hän harrastaa viulunsoittoa, ratsastusta ja Erasmus+ -hankkeessa kansainvälistä toimintaa. Jenny on myös Oriveden nuorisovaltuuston sihteeri. Talviaisten vohvelikahvilassakin hän on ehtinyt työskennellä.

Hän haki hakeneensa Pellavatytöksi, koska niin moni kaverikin on ollut samassa tehtävässä. Jenny ajatteli, että olisi todella hienoa päästä itsekin Pellavatytöksi ja saada soittaa torilla.

– Olen aina arvostanut aiempia Pellavatyttöjä ja haaveillut tästä, 16-vuotias Jenny tunnustaa.

Toimikautta venytetään kohti loppuvuotta

Nyt kun uuden tittelin tuomia esiintymistehtäviä ei rajoitusten vuoksi heti pääse hoitamaan, on ollut puhetta, että aluksi Pellavatyttö näkyisi enemmänkin sosiaalisessa mediassa ja olisi vielä mukana Längelmäen joululahjatalossakin. Venytetään siis tehtäviä pidemmälle loppuvuoteen, jos alussa onkin hiljaista. Sehän sopii Jennylle!

Pellavansylkkyseppeleen ja onnittelukukat Jenny sai kotiin. Edustustehtävissä käytettävä Längelmäen kansallispukukin kiertää.

– Se sopi aika hyvin, vain napin paikkaa piti vähän muuttaa. Se onnistui hyvin äidin kanssa, Jenny kertoo.

Viulunsoittoon innosti oman tädin esimerkki

Hän aloitti viulunsoiton neljävuotiaana. Merikanto-opistossa Jenny on soittanut 10 vuotta, ja sitä ennen hän kävi viulumuskarissa pari vuotta. Miksi juuri viulu?

– Viulunsoiton aloitin tätini Heta Salkolahden jalanjäljissä, siitä aikanaan innostuin.

Koko Jennyn perhe on hyvin musikaalisia, ja heistä saakin hyvin kasaan yhtyeen, joka sekä soittaa että laulaa. Ennen korona-aikaa keikkoja olikin mukavasti varsinkin kesäaikaan. Myös Längelmäen joululahjatalossa Jenny on käynyt soittamassa isänsä kanssa. Nyt saatiin siis soittava Pellavatyttö.

Sokerina pohjalla Jenny myös soittaa videolla viulua yhdessä isänsä Mikko Salkolahden kanssa. Jenny nähtäneen vielä ihan livenäkin kesän kuluessa, mutta nyt joudumme tyytymään yhden kappaleen mittaiseen vappumatineaan. Kappale, jonka he yhdessä esittävät, on Polska Hiittisistä.

Esittelypuheenvuoron videolla käyttää Längelmäki-seuran puheenjohtaja Tuomo Heinonen.

– Kunhan vain pääsisi soittamaan yleisölle Längelmäen puvussa ja kun toteutuisi se viikko museolla, Jenny toivoo hartaasti.

Lukiovalinta tukisi ammattihaaveita

Puhetta tulee etäkoulunkäynnistäkin.

– Oli se alkuun aika raskasta, mutta sekin on ruvennut sujumaan tosi hyvin, kun opettajat ovat oppineet antamaan tehtävät selkeämmin, hän kuvailee.

Ysiluokan jälkeen Jenny on hakenut lukioon. Hänen ykköskohteensa haussa oli Tampereen Klassillinen lukio, sillä siellä on luonnontiedelinja, joka kiinnosti erityisesti. Kakkosvaihtoehto on samaan lukioon luonnontiedepainotteiselle linjalle. Biologia, fysiikka ja kemia ovat Jennyn lempiaineita, joten ei ihme, että eläinlääketieteen tai lääketieteen opinnot siintelevät tulevaisuuden haaveissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?