Terveyskeskuksen sisäilman laatua parannetaan korjauksin, rahat otetaan kaupungintalon tilasuunnittelusta

Oriveden terveyskeskuksen sisäilmaremontti

Terveyskeskuksessa tehdään rakenteiden tiivistyksiä ja ilmanvaihdon säätöjä sisäilman laadun parantamiseksi. Työt kohdistuvat lähinnä siipirakennuksesta pois muuttavan Pirten tiloihin.

Oriveden kaupunki on selvittänyt talven aikana terveyskeskuksen sisäilman laatuun vaikuttavia tekijöitä ja rakennuksen kosteusteknistä toimivuutta. Esille tuli uusia alueita, joissa ikääntyneet rakenteet ovat eläneet niin paljon, että korjaukset ovat tarpeen.

Korjaukset kohdistuvat lähinnä poliklinikkasiipeen, lääkäriasema Pirten pian vapautuviin tiloihin.

– Parannamme rakenteiden ilmatiiviyttä ja teemme säätöjä ilmanvaihtoon. Tässä kohteessa ei ole tarvetta avata rakenteita eikä tehdä niihin muutoksia, rakennuttajapäällikkö Petri Koivusilta toteaa.

– Rakenteiden oikeanlainen ja riittävä ilmatiiviys on tärkeää taloissa, joissa on koneellinen ilmanvaihto. Kun korjaamme ilmatiiviyden puutteet, tilat ovat taas terveet ja turvalliset käyttää.

Tekninen lautakunta päätti muutoksista tämän vuoden määrärahojen käyttöön, jotta terveyskeskuksen korjaukset voidaan tehdä ilman viiveitä. Talousarviossa on 180 000 euroa kaupungintalon peruskorjauksen tila- ja rakennussuunnittelua varten. Tästä summasta osoitetaan nyt 140 000 euroa terveyskeskuksen korjauksiin.

– Kaupungintalon tilantarpeiden selvittely etenee, vaikka määräraha pieneneekin. Joka tapauksessa emme suunnitelleet tälle vuodelle kaupungintalon osalta minkäänlaisia korjauksia. Tarvitsemme ensin hyvän näkymän siitä, mitä tiloja kaupungin väki tarvitsee, ja millaiset tilaratkaisut täyttävät parhaiten nuo tarpeet.

Kaupungintalon vesikatto olisi uudistettava pikapuoliin. Kate on vaihdettu kirjaston osalta, mutta suurin osa kattoalasta on alkuperäisessä kuosissaan. Pelkkä uusi kate ei riitä, vaan samalla on tehtävä todennäköisesti myös muutoksia rakenteisiin.

– On selvitettävä, mikä on nykyisten kattokaivojen ja niiden viemäreiden kunto, ja myös tulevaisuus. Talossa on paljon kattoikkunoita, joiden määrää olisi ehkä syytä vähentää. Tämä kaikki kytkeytyy osaltaan talon tilankäytön suunnitteluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?