Sanna Häkkinen jatkaa OrPossa – liberolla on edessään jo kolmastoista liigakausi

Sanna Häkkinen, OrPo

Sanna Häkkinen aloittaa jo viidennen kautensa OrPossa. Ensimmäisen kerran hän pelasi OrPossa kaudella 2011-2012. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon liberolla, Sanna Häkkisellä (30-175) alkaa kolmastoista liigakausi. Hänellä ei ole vielä yhtään mitalisijaa SM-liigasta, mutta neljänsiä sijoja kolme. Tämä panee jatkamaan mitalin metsästystä.

OrPossa Häkkisellä alkaa viides kausi. Nyt allekirjoitettu sopimus on yhden kauden mittainen.

Aivan mitalitta Häkkinen ei ole silti jäänyt. Hän antaa sitäkin suuremman arvon Suomen cupin mestaruudelle, jonka Oriveden Ponnistus nappasi Turussa tammikuussa 2019. OrPo nappasi mestaruuden suurelta ennakkosuosikilta Hämeenlinnalta.

Kaudella 2018-2019 Häkkinen voitti myös PRO-libero kisan.

Sanna Häkkinen on Saarijärven Pullistuksen kasvatti. Hänen äitinsä toimi siellä valmentajana. Saarijärveltä hän lähti Pieksämäelle lentopallolukioon. Sieltä alkoi liigaura Pieksämäki-Volleyssa. Kaksi vuotta myöhemmin tie vei Pislaplokiin, jossa hän saavutti kolme nelossijaa.

Ensimmäinen kosketus OrPon lentopallojoukkueeseen kaudella 2011-2012 jäi yhteen kauteen. Edessä oli välivuosi.

HPK nappasi Häkkisen takaisin liigaan. Seuraavalla kaudella hän oli nostamassa Messukylän Tovereita liigaan. Nousu onnistui ja yksi liigakausi siellä päättyi putoamiseen. Häkkisen OrPo-kausi alkoi syksyllä 2017.

– Tavoitetta tulevalle kaudelle on vaikea määritellä. Meillä on jo rivissä vahvat suomalaispelaajat. Jos niiden lisäksi saadaan 1-2 ulkomaalaista pelaajaa, ennen kaikkea hakkuri, niin tulemme mukaan kärkikahinoihin, arvioi Häkkinen.

– Viime kausi meni rikki käsimurtuman vuoksi. Takana on jo 320 liigapeliä. Ensimmäisinä Oriveden kausina ohjasin vielä tulevan kauden toista liberoa Emilia Putkisaarta. Nyt häntä ei tarvitse enää neuvoa. OrPo saa taitavan, kehittyvän liberokaksikon ensi kaudeksi, uskoo Häkkinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?