Lämpöyhtiön lyhennysvapaalle ymmärrystä kunnalta, valtuustolta saatava lopullinen hyväksyminen

Kunnan ja JPJ Woodin puoliksi omistama yhteisyritys Juupajoen Lämpö Oy on neuvotellut Pohjois-Hämeen Osuuspankin kanssa lyhennysvapaasta biolämpölaitoksen rakentamiseen kesällä 2014 otetun lainan lyhennyksiin tämän vuoden joulukuussa ja kesäkuussa 2021.

Alkuperäinen lainapääoma oli 900 000 euroa. Juupajoen kunnan lainan takausvastuu 31.12.2019 oli 495 024,75 euroa.

Syyksi lyhennysvapaan tarpeellisuudelle Juupajoen Lämpö Oy ilmoittaa vähentyneen lämmön myynnin, polttoaineen lievän hinnannousun sekä ison muuraushuollon kesällä 2020.

Pohjois-Hämeen Osuuspankki on hyväksymässä Juupajoen Lämpö Oy:n esittämät lyhennysvapaat. Ehtona on, että velan viitekorko on jatkossa aina vähintään 0 % sekä se, että Juupajoen kunta takaajana hyväksyy esitetyt lyhennysvapaat.

Kunnanhallitus päättikin yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että kunta takaajana hyväksyisi esitetyt muutokset lainan ehtoihin. Asia oli aluksi merkitty salaiseksi, mutta viranomaistoiminnan julkisuudesta annetun lain mukaan se ei ole salassa pidettävä.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 18. toukokuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?