Kansallista veteraanipäivää juhlistettiin seppeleenlaskulla sankarihaudalle

veteraanipäivä orivesi

Heikki Kössi laski Oriveden sotaveteraanien ja sotainvalidien seppeleen sankarihaudalle. Sotaveteraanien taholta mukana olivat myös Hilkka Raukola ja Ilkka Viskari. Kaupungin seppeleen laskivat Jussi Viljanen (oikealla) ja Riitta Jakara. Vartiossa seisoivat Erkki Kymäläinen ja Jarmo Vartiainen. Kuva: Juha Jäntti

Kansallista veteraanipäivää juhlistettiin Orivedelläkin tällä kertaa tavallista pienimuotoisemmin, ilman juhlatilaisuuksia. Sotiemme veteraaneja muistettiin perinteiseen tapaan seppelten laskulla sankarihaudalle. Kirkon kellot soivat maanantaina pienieleisen muistohetken alkajaisiksi.

Hilkka Raukola, Heikki Kössi ja Ilkka Viskari laskivat Oriveden sotaveteraanien ja sotainvalidien seppeleen. Kaupungin seppeleen toivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Jakara.

– Sotainvalidien toiminta on täällä jo lakkautettu, mutta haluamme pitää vielä yhdistyksen nimen esillä, sotaveteraanien puheenjohtaja Jukka Alho kertoi.

– Se on harmi, että juhlatilaisuudet on nyt jouduttu perumaan. Veteraanipäivän valtakunnallinen juhla olisi ollut nyt Tampereella. Mutta näin nyt vain kävi tällä kertaa.

 

Edit 27.4.2020 14.45 Juha Jäntti: Kommentoijaksi korjattu puheenjohtaja Jukka Alho.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?