50 vuotta sitten: Oriveden puutyöpiirissä ahertaa 30-miestä

Oriveden kansalaisopisto, 50 vuotta sitten

Kymmenen vuotta puutyöpiirissä ollut Mauno Sippala maalaamassa puutarhakeinua. Työn sujumista tarkastelevat kotiteollisuusopettaja Reino Tiilikainen ja rehtori Auvo Karsikas.

Oriveden seudun kansalaisopiston elinvoimaisimpia piirejä ovat Orivedellä toimivat puutyöpiirit. Kuluneenakin talvikautena on kahdessa piirissä ahertanut 30 miestä, kotiteollisuusopettaja Reino Tiilikaisen johdolla.

Monet piiriläisistä ovat olleet mukana jo 10-vuotta eli niin kauan kuin minäkin olen piirejä vetänyt. Monet heistä varaavat jo keväällä paikan syksyksi, toteaa op. Tiilikainen.

Piiriläiset kertovat puutöiden olevan miellyttävän harrastuksen arkisen rutiinityön vastapainoksi. Piirissä tapaa tuttuja ja voi vaihtaa kuulumisia niin kotoisista kuin laajemmistakin asioista työn lomassa.

Puutöistä on taloudellistakin hyötyä ja kaiken lisäksi saa mieleisiään sekä sopivia huonekaluja ja esineitä. Mukavahan omien kätten töitä on jälkeenpäin katsellakin.

Tänäkin talvena ovat huonekalut, keittökalusteet ja tarve-esineet olleet entiseen tapaan suosituimpia töitä. Puutyöpiirissä 10-vuoden ajan mukana ollut tj. Risto Jokinen on tehnyt kanteleenkin.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 23.4.1970. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?