Nuorten maajoukkueen kapteeni pukeutuu OrPon pelipaitaan – Lotta Kukkonen teki sopimuksen joukkueen kanssa

Lotta Kukkonen

Kuortaneelta Orivedelle muuttava Lotta Kukkonen on ensi kaudella OrPon naisjoukkueen toinen passari. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Paljon kokemusta omaava, tyttöjen maajoukkueessa kapteenina pelannut passari Lotta Kukkonen (18-171) on tehnyt OrPon kanssa yhden kauden mittaisen sopimuksen.

Kukkosella on yksi vuosi lukiota jäljellä. Niinpä Oriveden lukion lentopallolinja ja liigajoukkue samalla paikkakunnalla natsaavat suunnitelmissa hyvin yhteen.

– Minulla on hyvä kokemus Kuortaneen kolmen vuoden jaksolta. Uskon, että Orivedelläkin homma toimii hyvin. Kuortaneella pääsin pohjustamaan liigatasoa KuLePan riveissä. Nyt olen innoissani, on aika siirtyä liigaympyröihin täysipainoisesti, kertoi Lotta Kukkonen.

Kukkonen on Paimion Yrityksen kasvatti. Siellä hän oli salilla jo seitsemänvuotiaana. Salon Viestiin Lotta siirtyi 12-vuotiaana. Sieltä tuli plakkariin C-tyttöjen suomenmestaruus.

Kuortaneen valmennuskeskuksessa hurahti kolme kautta, tuloksena suomenmestaruus B-tytöissä.

Kukkonen on pelannut tyttöjen maajoukkueissa passarina. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on jo laaja kokemus juniorisarjojen kautta.

Kukkonen on pelannut tyttöjen maajoukkueen kapteenina kolme kautta peräkkäin. Hän oli Suomen kultajoukkueessa PM-kisoissa 15-, 17- ja 19-vuotiaiden sarjoissa kolmesti. EM-kisoissa Kukkonen oli mukana U16-sarjassa. Maajoukkuekapteenina hän toimi vuodesta 2017 lähtien.

Lotta Kukkonen on lahjakas juniori, joita suomalainen naislentopallo kaipaa. Kukkonen kohtaa OrPossa uutta valmennustyyliä kreikkalaisvalmentajilta. Se on osoittautunut varsin kehittäväksi.

Kukkonen muuttaa Orivedelle asumaan. Hän pitää hyvänä ratkaisuna sitä, että koulu, lentopallo ja asuminen ovat lähellä toisiaan, eikä matkoihin kulu siten liikaa aikaa.

OrPolla on valmiina neljä sopimusta ensi kaudelle. Passariosasto on jo täysi, sillä Nea Luntamo ehti ensimmäisenä allekirjoittamaan sopimuksen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?