Juupajoki alkaa seuraavaksi selvittää kuntakonsernin yhtiöiden taloutta ja tulevaisuutta

Koronaepidemian aiheuttama verotulojen lasku näkyy kuntataloudessa nopeasti, joten kuntien on varauduttava pitkäkestoiseenkin häiriöön.

Juupajoella oli vuosina 2015–2017 talousohjelma kunnan talouden tasapainottamiseksi. Silloin selvitettiin tarkasti vastuualueittain kunnan toimintojen tehostamismahdollisuudet.

Tuolloin kunnan omistamiin kiinteistöihin tai asunto-osakkeisiin kohdistui vain vähän toimia verrattuna esimerkiksi sivistystoimen tai sosiaali- ja terveystoimen vastuualueisiin. Myös kuntakonserniin kuuluvat yhtiöt olivat selvityksen ulkopuolella.

Nyt kunnanhallitus päätti aloittaa selvitykset kuntakonserniin kuuluvien yhtiöiden taloudellisesta tulevaisuudesta. Samalla linjataan kunnan omistamien kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden tulevaisuutta.

Lisäksi tarkastellaan kunnan yhtiöille ja yhdistyksille myöntämien takausten tilanne ja niiden kohteiden  tulevaisuuden näkymät. Samassa yhteydessä tarkastellaan kunnan myöntämien avustusten ja tukien vaikuttavuutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?