Fimlabin Oriveden laboratorio lyhentää aukioloaan – syynä on koronavirustilanne

Oriveden laboratorion aukioloaika lyhenee 20. huhtikuuta alkaen toistaiseksi. Syynä on valtakunnallinen koronavirustilanne.

Laboratorio on viikosta 17 lähtien avoinna ajanvarauksella maanantaista perjantaihin, mutta päivittäinen palveluaika lyhenee hiukan. Palveluaika päättyy jatkossa joka päivä kello 12.45, kun aiemmin laboratorio on ollut avoinna tunnin tai kaksi pidempään.

Päivystysasiakkaat, näytetarvikkeiden haku ja kotona otettujen näytteiden palautukset hoidetaan kuitenkin edelleen vuoronumerolla.

Välttämättömät asiat, kuten tiettyihin sairauksiin ja sairauksien hoitoon liittyvät näytteenotot laboratoriossa hoidetaan, vaikka palveluajat muuttuvat. Myös kiireelliset asiat laboratoriossa hoidetaan. Ajan voi varata netissä tai puhelimitse.

Kiireettömissä asioissa asiakkaita kehotetaan  puolestaan varaamaan aika laboratorioon, kun valtakunnallinen koronatilanne on helpottunut. Näytteenoton kiireellisyydestä tulee tarvittaessa neuvotella oman hoitoyksikön kanssa.

Fimlabin Oriveden laboratorio toimii Oriveden terveyskeskuksen yhteydessä.

Juupajoen Korkeakoskella toimiva Fimlabin laboratorio on avoinna vain ajanvarauksella maanantaisin ja keskiviikkoisin kahden tunnin ajan aamukahdeksasta kymmeneen.

Fimlabin nettisivujen mukaan Korkeakosken laboratorio on suljettuna 27.4. – 3.5.2020.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?