Hoivakotien asukkaille taulutietokoneita yhteydenpitoon, koululaisten perheille tukea ruuan hankintaan

lc oriveden lahjoitus

Tähtiniemen asukkaat saivat käyttöönsä kaksi taulutietokonetta, jotka LC Oriveden presidentti Jussi Pohjala ja idean isä Juhani Rikala kävivät viemässä perille. Lahjoituksen ottivat vastaan Rita Jurgenson ja Sanni Niemi. Kuva Sirpa Heikkilä.

 

Oriveden hoivakodit saivat pääsiäiseksi lahjoituksia, jotka tuovat kotien asukkaille mahdollisuuksia pitää yhteyttä läheisiinsä. LC Oriveden edustajat toivat Tähtiniemeen, Ruusukujalle, Särkänkotiin ja Onninkotiin yhteensä kuusi kuulokemikrofonilla ja nettiliittymällä varustettua taulutietokonetta eli tablettia.

Tarkoituksena on, että hoivakotien asukkaat voisivat pitää yhteyttä läheisiinsä videopuheluiden kautta.

– Pidimme viime kuun lopulla kuukausikokouksen videoneuvotteluna, ja mietimme, mitä voisimme tehdä muiden hyväksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Esille nousivat hoivakodeissa asuvien vanhusten ja toisaalta kotona koulua käyvien nuorten tilanne. Sosiaalisten kontaktien rajoitukset ovat heille kaikille rankka paikka, klubin sihteeri Jari Estola kertoo.

Ajatus tablettien lahjoittamisesta sai heti kannatusta, ja asiaa lähdettiin viemään heti eteenpäin. Laitteet saatiin sujuvasti ja edullisesti paikallisesta liikkeestä, ja toimitus oli vieläpä todella nopea. Tavoite oli saada tabletit tuomaan iloa käyttäjilleen jo pääsiäispyhinä.

Samalla klubilaiset halusivat huomioida myös paikkakunnan nuorisoa. Yksi huolenaihe on ollut koulua käyvien nuorten ruuan saanti nyt, kun lämmin ruoka jää koululla syömättä. Kaikilla koululaisilla tilanne ei ole välttämättä kotosalla kunnossa.

Klubi luovutti kaupungin sosiaalitoimelle 20 euron lahjakortteja, jotka käyvät paikallisiin ruokakauppoihin. Sosiaalitoimen väki jakaa lahjakortit, koska heillä on tieto mahdollisista avun tarvitsijoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?