Kultavuoren koulun vanhempainyhdistys puhkuu uutta eloa – Muutama kuukausi sitten toiminnan jatkuminen oli vielä vaakalaudalla

Kultavuori, koulu, vanhempainyhdistys

Henna Mäkiranta, Minna Hildén ja Tanja Vahe ovat mukana Kultavuoren vanhempainyhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksen toiminnassa he haluavat herätellä oppilaiden vanhempia huomaamaan, että koulun viihtyvyyden parantaminen ja yhteishengen luominen on myös vanhempien asia. – Yhdistys haluaa järjestää mukavia tapahtumia, mutta haluamme myös vaikuttaa koulun ilmapiiriin ja vahvistaa sen yhteisöllisyyttä, yhdistyksen tiedottajana toimiva Minna Hildén tiivistää. Toiminnastaan yhdistys tiedottaa Facebookin ryhmässä Kultavuoren koulun vanhemmat.

Liikuntavälineitä, leikkikaluja, teatterikokemuksia, stipendejä ja yhteishenkeä kohottava koko koulun discoilta.

Tämän kaiken ja paljon muun mahdollistajana Kultavuoren koulun vanhempainyhdistys haluaa toimia myös jatkossa. Näin vakuuttavat yhdistyksen uusi puheenjohtaja Tanja Vahe, sihteeri Henna Mäkiranta ja tiedottaja Minna Hildén.

Viime vuoden lopulla yhdistyksen tilanne oli täysin toinen: sen toiminnan jatko oli jopa vaakalaudalla. Tuolloin usea toiminnassa pitkään mukana ollut halusi siirtyä sivuun ja antaa vastuun seuraaville. Uusia vastuunkantajia ei kuitenkaan tahtonut löytyä.

Kultavuoren koulun rehtori Jenni Ristimäki ei halunnut antaa periksi. Hän päätti laittaa loppuvuodesta vielä yhden Wilma-viestin vanhempainyhdistyksen tilanteesta ja se toimi. Yhdistykseen saatiin tarvittava määrä henkilöitä mukaan ja uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin tammikuussa.

– Mukaan toimintaan lähti aivan uusia vanhempia ja onneksi myös vielä heitä, jotka olivat jo aiemmin olleet aktiiveja, Hildén kertoo.

Vanhempainyhdistys on kuluvan vuoden aikana kokoontunut nyt noin kerran kuukaudessa. Vahe on ollut ilahtunut siitä, että kaikille yhdistyksen jäsenille avoimet kokoukset ovat kiinnostaneet muitakin kuin hallituksen jäseniä.

– Se on juuri toiveemme, että vanhempia tulisi vielä enemmän mukaan toimintaan. Kokouksissamme voi esimerkiksi käydä ihan vain satunnaisesti kuulostelemassa ja antamassa ehdotuksia. Hommiakin niitä haluaville delegoimme, Vahe kannustaa.

Tavoitteena kultavuorelaisten omat jutut

Kultavuoren koulu on Oriveden suurin ala-aste. Oppilaita siellä on noin 320. Lisäksi koululla toimii kolme eskariryhmää. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on tarjota kaikille koulun oppilaille yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä kasvattavia tapahtumia sekä mukavia, ainutkertaisia kokemuksia.

– Vanhempainyhdistys on muun muassa tukenut kuudesluokkalaisten leirikoulua ja jokaiselta luokalta yksi oppilas on saanut yhdistyksen kustantaman stipendin. Yhdistys on hankkinut koululle myös liikuntavälineitä ja eskarilaisille leluja, Mäkiranta listaa.

Kevään ajalle yhdistys oli jo ehtinyt suunnitella runsaasti uusia tapahtumia. Tarkoituksena oli muun muassa järjestää aprillipäivänä koulun oma discoilta. Koronavirus sotki kuitenkin suunnitelmat.

– Halusimme tehdä discosta jokavuotisen perinteen, mutta sen aloittaminen siirtyy nyt ensi vuoteen. Muutenkin olisi mukavaa olla luomassa koululle perinteitä, joista tulisi kultavuorelaisten oma juttu, Vahe toteaa.

Yhdeksi perinteeksi on jo alkanut muodostua kahdelle ikäluokalle tarjottu teatterielämys.

– Jo tänä keväänä koulun 3.-4. -luokkalaiset pääsivät yhdistyksen tukemana satuteatteriesitykseen. Tarkoituksena on, että joka kevät mahdollistaisimme tietylle luokkatasolle teatteriin pääsyn, jotta jokainen pääsisi sellaisen kouluvuosiensa aikana kokemaan, Hildén sanoo.

Yhdistys aikoi tänä keväänä järjestää myös talviliikuntavälineiden keräyksen. Se jäi koronan vuoksi toteuttamatta.

– Pieniksi ja tarpeettomiksi jääneet välineet olisi voinut lahjoittaa koulun varastoon. Sieltä ne olisivat olleet koulussa niiden käytettävissä, jotka eivät välineitä pysty tai halua omiksi hankkia, Mäkiranta taustoittaa.

Yhteistyötä muiden kanssa

Joulukuussa yhdistys oli vauhdittamassa sitä, että eskarilaisten piha-alueen laajennus vihdoinkin toteutui.

– Me vain muistutimme kaupunkia siitä, että sellainen on ollut tarkoitus toteuttaa. Yhteistyö kaupungin kanssa sujui tässä asiassa tosi hyvin, Vahe huomauttaa.

Nyt yhdistys toivoo, että myös koulun lähellä olevia liikennejärjestelyitä saataisiin koululaisten kannalta turvallisemmiksi. Vetoomus asiasta on jo kaupungille lähetetty.

– Liikennejärjestelyitä tutkitaan nyt koko Oriveden alueella. Me tietysti toivomme, että Kultavuoren alueella tapahtuisi jotain jo nopealla aikataululla, Mäkiranta sanoo.

Kultavuoren koulun vanhempainyhdistys tekee yhteistyötä muiden Oriveden koulujen vanhempainyhdistysten kanssa. Esimerkiksi tälle keväälle suunniteltu, mutta syksylle siirretty Duudsonien tapahtuma on yhdistysten yhteinen voimannäyte.

– Se on myös upeaa, että yhteistyö koulun henkilökunnan kanssa toimii todella hienosti, Vahe kehuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?