Yli 70-vuotiaat orivesiläiset saavat pian kirjeitse tietoa koronasta – veteraanit saavat myös puhelinsoiton

Tampereen kaupunki postittaa lähipäivinä kaikille tamperelaisille ja orivesiläisille yli 70-vuotiaille tietopaketin koronatilanteesta. Lähetyksen mukana on myös Oriveden kaupungin oma kirje.

Oriveden kaupunki on myös jakanut laajasti viranomaistietoa siitä, miten kuntalaisten tulee toimia koronaepidemian aikana. Kaupunki on tiedottanut aktiivisesti verkkosivuillaan ja somekanavillaan, ilmoitellut paikallislehdissä ja välittänyt ajankohtaisia tiedotteita paikallisille yhdistyksille.

− Kaupunki on ottanut tämän tilanteen erittäin vakavasti ja tekee kaikkensa sen eteen, että tieto rajoituksista ja oikeista toimintatavoista kulkeutuisi jotakin kautta kaikille kuntalaisillemme, Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto toteaa.

– Toivomme jokaisen asukkaan kantavan oman vastuunsa tartuntojen välttämisessäYli 70-vuotiaille lähetetyssä kirjeessä kerrotaan koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyvistä varotoimista sekä kaupungin tarjoamista palveluista ja neuvontanumeroista. Kirjeellä halutaan varmistaa, että ikääntyneet saavat tietoa koronaviruksen toimintaohjeista sekä tarvitsemansa avun kotiinsa koronakaranteenin aikana.

Lisäksi kirjeessä on koronavirukseen liittyviä ohjeita muun muassa oman toimintakyvyn ylläpitämiseen kotioloissa sekä tietoa siitä, miten voi suojata sekä itsensä että läheisensä koronavirustartunnalta. Mukana on myös yhteystietoja palveluihin, joista ikäihmiset voivat pyytää apua.

Posti kuljettaa kirjeet perille viimeistään pääsiäisen jälkeisen viikon aikana.

Tampereen kaupungilta otetaan yhteyttä kotona asuviin veteraaneihin myös puhelimitse. Peurankallion lähitorin työntekijät soittavat kaikille Tampereen ja Oriveden veteraaneille ja järjestävät heidän tarvitsemansa avun.

Myös valtioneuvosto lähettää kansalaiskirjeen koronaviruksesta kaikkiin suomalaisiin koteihin. Kirje on perillä viimeistään 9. huhtikuuta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön laatimalla kansalaiskirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?