OriPark-kyselyyn tuli lähes 700 vastausta – Rovastinkangas nousi suosituimmaksi sijoituspaikaksi

pumptrack-rata jämsässä

Jämsä sai tasokkaan pumptrack-radan kesällä 2017. Tässä lajissa pyörälle kerätään vauhtia radan muotoja myötäilevällä pumppausliikkeellä. OriPark-hanke tuo lajin myös Orivedelle. Kuva: Jämsän kaupunki.

 

Kuntalaiskysely kaupungin tulevasta aktiviteettipuistosta kokosi 680 vastausta. Kyselyllä kartoitettiin mielipiteitä puiston sijoituspaikasta ja lajivalikoimasta. Rovastinkangas sai paikkana eniten ääniä, mutta liikuntahallin tienoo keskustassa nousi lähes yhtä suosituksi.

OriParkiksi nimetyn puiston sijaintivaihtoehtona oli myös jäähallin yläkenttä, jota kannatti viidennes vastaajista. Rovastinkangas kokosi 36 prosentin kannatuksen ja keskusta päätyi 32 prosenttiin. Muita saatuja ehdotuksia olivat Paltanmäki, Hirsilä, vanhan neuvolan tontti, entisen nuorisotalon alue ja Kampuksen pihapiiri.

− Pohdimme puiston sijoitusta pohditaan vielä työryhmässä, jossa on edustus kaikilta mukana olevilta toimijoilta. Yksi vaihtoehto on osittain hajautettu toteutus, joka jakautuisi Rovastinkankaale ja liikuntahallin ympäristöön, liikuntapäällikkö Roope Marski kertoo.

Suosituin laji- ja välinevaihtoehto oli ulkokuntosali, jota toivoi reilu puolet vastaajista. Lähes yhtä paljon kiinnostusta oli pumptrack-rataa kohtaan. Lähituntumassa seurasivat parkour-telineet, esterata ja crossfit sekä minigolf. Vastaajat saivat valita useita vaihtoehtoja.

− Pumptrack-rataa on pitkään toivottu Orivedelle, ja siitä on tehty kuntalaisaloitekin vuonna 2017, joten ainakin sitä lähdemme rakentamaan.

Kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan radan suunnitteluun. Pumptrack-radan lisäksi on tarkoitus rakentaa kaikille sopivia liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Todennäköiset vaihtoehdot ovat crossfit- tai ulkokuntosali-tyyppiset laitteet ja frisbeegolfradan laajentaminen sekä oleskelu- ja levähdysalue.

Rovastinkankaalle rakennetaan monitoimikaukalo, jota on mahdollista hyödyntää myös koululiikunnassa.

Liikuntapalvelut on hakenut OriParkin rakentamista varten avustusta Aluehallintovirastolta.

− Tällaisissa hankkeissa avustuksen määrä liikkuu 25–40 prosentin tasolla. Kaupunginvaltuusto on vahvistanut 120 000 euron määrärahan hankkeen investointeihin sillä edellytyksellä, että avi myöntää avustuksen.

Puiston rakentaminen alkaa kesällä koulujen päätyttyä. OriPark aukeaa näillä näkymin koululaisten lomien jälkeen, jos avustus myönnetään ja hanke toteutuu suunnitelmien mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?