Valoa harmaudessa

Orivedellä ja Juupajoella eivät kintaat ole tippuneet maahan. Tämän osoittaa muun muassa se, miten innokkaasti yhdistykset, seurat, yhteisöt ja muut vapaaehtoiset ovat ryhtyneet tarjoamaan apua kotikaranteenissa oleville lähimmäisilleen.

Kauppa- ja asiointiapua on tarjolla lähes jokaisella Oriveden kylällä ja myös Juupajoella on asian suhteen ollut aktiivisuutta ilmassa. Myös yritykset ovat reagoineet ja ottaneet tarjontaansa uusia palvelumuotoja, jotka helpottavat muun muassa kotona karanteenissa olevien ihmisten elämää.

Kun totuttua arkea ei pystytä elämään, syntyy myös ideoita, jotka muuten saattaisivat jäädä niiden tavallisten rutiinien jalkoihin. Nämä pienet oivallukset on myös nopeasti otettu haltuun, jotkut jopa ympäri maailmaa.

Sosiaalisessa mediassa on poikkeusolojen aikana levinnyt muun muassa nallehaaste. Tiettävästi Amerikasta matkaan lähteneen tempauksen tarkoituksena on laittaa nalle omalle ikkunalle, jotta ohikulkevat lapset voisivat sen bongata. Orivesiläiset ja juupajokelaiset ovat myös ottaneet haasteen vastaan ja laittaneet nalleja niin ikkunoille kuin parvekkeille lasten iloksi.

Koronavirus ja sen leviäminen aiheuttavat tällä hetkellä paljon huolta ja murhetta. Lohdullista on kuitenkin huomata, että ihmisten hyvyys, auttamisen halu ja toisista huolehtiminen ovat samaan aikaan vahvistuneet. Synkkien uutisten keskellä loistaa siis paljon myös valoa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?