Puolueellisia mielipiteitä

Oriveden Sanomat esitti kaupungin valtuustoryhmien puheenjohtajille kysymyksiä suunnitellusta tuulipuistosta Holman-Kokkolan alueelle.

Vastaukset olivat monipuolisia ja varmaan hyvin harkittuja. Merkittävää, vaikka tietenkin aivan sattumaa on, että kiihkeimmin tuulivoimahanketta puolustavat puheenjohtajat sattuvat asumaan kaikkein kauimpina suunnitellusta puistosta, nimittäin Eräjärvellä, Naappilassa ja Asemanseudulla.

Eräs turisti kysyi kamelinkasvattajalta, miten uroskamelit kuohitaan. Otetaan kaksi tiilikiveä ja lyödään ne yhteen niin, että kamelin kivekset jäävät väliin. Eikös se satu vallan hirveästi, ihmetteli turisti. No ei tietenkään, jos ei jätä peukaloitaan väliin.

On kuulunut tarinoita, että tuulimyllyt aiheuttaisivat melua ja jopa terveyshaittoja, eivätkä kaikki kuulemma niistä pidä maisemassaankaan.

Toisaalta, jos asuu hieman kauempana, voi keskittyä siihen, etteivät omat peukalot jää tiiliskivien väliin.

Kullervo Erkkilä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?