Pääministeri Sanna Marin vetosi yrittäjiin – ”Suljetaan tilat asiakaskäynneiltä”

Pääministeri, Sanna Marin, Juha Kuusisto

Pääministeri Sanna Marin vetoaa yrittäjiin, että ravintolat, kahvilat ja kuppilat olisivat kiinni jo viikonloppuna. Orivedellä Marin vieraili helmikuussa. (Kuva: Jaana Ala-Lahti)

Maan hallitus haluaa sulkea ravintolat, kahvilat, kuppila ja yökerhot asiakkailta mahdollisimman pian, jotta koronaviruksen leviäminen saadaan estettyä. Esityksen mukaan voimaan tullessaan ravintoloita koskeva rajoitus olisi voimassa toukokuun loppuun saakka.

Hallituksen tavoitteena oli saada ravintoloiden sulkemista koskeva rajoitus voimaan jo viikonlopuksi. Se ei kuitenkaan onnistu. Asiasta on annettava eduskunnalla täydentävä asetus ja selvityksiä.

Keskiviikkoiltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marin (sd) esitti vahvan vetoomuksen niille yrittäjille, joita rajoitus tulee koskemaan.

– Nyt vetoan vahvasti kaikkiin ravintolanpitäjiin tässä maassa, yökerhojen pitäjiin, pubien pitäjiin kahviloiden pitäjiin, kaikkiin toimijoihin, että suljetaan tilat asiakaskäynneiltä. Tämä on tärkeää, jotta virus ei leviä ja epidemia ei leviä, Marin sanoi.

– Vetoan kenttään, että asiakaskäynneiltä tilat tässä vaiheessa suljettaisiin ja me emme näkisi viikonloppua, jossa edelleen ravintolat, kapakat, yökerhot ovat auki. Tämä siis vahva vetoomus nyt kentälle, Marin toisti.

Noutomyynti saisi jatkua

Rajoitus ei voimaan tullessaan koskisi työpaikkaruokaloita. Lisäksi ravintoloista ruokaa voidaan myydä ulos eli noutomyynti voisi jatkua.

Tiedotustilaisuudessa Marin myös kertoi, että yrittäjien toimeentulo pyritään turvaamaan sinä aikana, kun ravintolat on määrätty pysymään suljettuina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?