Kevytväylät voidaan puhdistaa nyt päiväsaikaan, koska liikkujia on vähän

Ajoratojen ja kevytväylien puhdistus hiekoitussepelistä alkoi maanantaina. Lakaisukoneet puhdistavat ensin kaikki kevyen liikenteen väylät, ja sen jälkeen kalusto siirtyy autoliikenteen ajoradoille.

– Puhdistamme tavallisesti tietyn osuuden kevytväylät ja ajoradat samanaikaisesti. Nyt jalankulkijoita ja pyöräilijöitä on niin vähän liikkeellä, että voimme puhdistaa kevytväylät poikkeuksellisesti päiväsaikaan. Siksi päätimme hoitaa ensin kevytväylät kuntoon, koska varsinainen jalankulku- ja pyöräilykausi on pian alkamassa, työmaamestari Jyrki Ahlgrén kertoi.

Perinteisesti kevytväylien puhdistus on pitänyt tehdä yöaikaan, koska liikkujia on normaalioloissa aina päivisin niin paljon, että lakaisukoneen liikkuminen väylillä tuottaa hankaluuksia. Nyt kevytväylät ovat tarpeeksi hiljaisia jopa aivan keskustassakin.

Puhdistustyö alkoi nyt selvästi keskimääräistä aikaisemmin. Yleensä koneet ovat lähteneet liikkeelle pääsiäisen jälkeen.

– Kun tässä ei ole ollut kunnon talvea, olot alkavat olla jo kovasti keväiset. Ennusteetkin näyttävät siltä, että lunta ole enää tulossa. Siten nyt oli hyvä aika aloitella.

Puhdistus kestää 2–3 viikkoa keleistä riippuen. Tällä viikolla harjausta tekevät kaupungin kaksi omaa traktoria. Ensi viikolla mukaan tulee urakoitsija, joka puhdistaa imuautolla keskusta-alueen ajoratojen reunakiveykset. Lopuksi tarvitaan vielä katujen pesu, joka vie pölyt pois.

– Sade nopeuttaisi työtä, koska silloin ei tarvittaisi yhtään kastelua, ja sade myös veisi pölyt mennessään. Nyt meillä on käytössä harjalaitteet, jotka kastelevat harjauskohdan vesisuihkulla. Siten pölyä ei jää ilmaan pyörimään harjauskoneen jäljiltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?