Seurakunnallista futista Pyynikillä

Tampereella Pyynikin kentällä pelattiin elokuun lopussa Seurakuntien jalkapallon SM-turnaus. Oriveden seurakunta osallistui ensimmäistä kertaa turnaukseen yhteistyössä Huittisten ja Sastamalan seurakuntien kanssa.

OrHuS-nimeä kantanut joukkue sijoittui turnauksessa hienosti SM-hopealle. Seurakuntien jalkapallon SM-turnaus on perinteikäs turnaus, jota on pelattu jo 1980-luvun puolivälistä asti. SM-turnauksia on pelattu vuosien saatossa Tampereella ja Savonlinnassa.

Tänä vuonna joukkueita oli mukana kuusi: St. Players Tampereen seurakuntayhtymästä, OrHuS (Orivesi/Huittinen/Sastamala), Suur-Helsingin seurakunta, Saints & Sinners Tampereelta, Team KRIK Espoosta ja Christian United Malmi Helsingistä.

OrHuS pelasi päivän aikana kuusi ottelua ja ylsi hienosti finaalin asti. Finaalissa paukut eivät riittäneet vielä kirkkaimpaan mitaliin, mutta nälkää jäi vielä ensi vuoden turnaukseen. Suomen mestaruus meni tänä vuonna Tampereelle St. Playersille.

Joukkueen valmennuksesta ja huoltamisesta pitivät huolta kirkkoherra Mika Tapiolinna, nuorisotyönohjaaja Mikko Sorva ja nuorisotyönohjaaja Petri Sorva Huittisten seurakunnasta.

Urheilutyö on osa Oriveden seurakunnan nuorisotyötä, ja kyseessä oli toinen turnaus, johon Oriveden seurakunta osallistui. Vuosi sitten Oriveden joukkue sijoittui Mestarin Liiga -turnauksessa myös hopealle.

Finaalissa paukut eivät riittäneet vielä kirkkaimpaan mitaliin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?