Petääjärvijuoksussaosallistujaennätys

Perinteiseen Petääjärvijuoksuun Juupajoella osallistui tänä vuonna ennätykselliset 52 monenikäistä ja -tasoista liikkujaa. Pieni vesisadekaan ei haitannut juoksijoita, sillä syyskuun ensimmäinen päivä oli varsin lämmin.

Maratonille uskaltautui tänä vuonna ainoastaan hollolalainen Mikko Perttula, jonka aika 4 tuntia 22 minuuttia oli erinomainen raskaalla reitillä.

Petääjärven kiertävälle 12,8 kilometrin reitille lähti 18 kuntoilijaa, osa kävellen, joku koiran kanssa hölkäten ja toiset tosimielessä kisan voitosta kamppaillen.

Voittaja oli tällä kertaa orivesiläinen Marko Hassinen, joka kukisti loppukirikamppailussa Esa Jämsenin. Naisten sarjassa nopeimmat olivat reitin yhtä matkaa taivaltaneet Anna ja Ulla Mustajoki.

Lyhyemmällä 3 kilometrin matkalla oli peräti 21 osallistujaa. Heistä ylivoimaisesti nopein oli 14-vuotias Aapo Mustajoki. Puolen kilometrin kirmaisuun osallistui 11 lasta, joista nuorimmat vasta 2-vuotiaita. Nopeimmin matkan selvitti 8-vuotias Patrik Kanerva, mutta Sävy Parpola, 9, ja Vilho Koho, 8, jäivät vain niukasti jälkeen.

Vuoden 2019 Petääjärvijuoksu järjestetään lauantaina 31.8. Juupajoella. Tarkemmat tiedot tapahtumasta ovat nettisivulla www.toiska.fi/juoksu.

Ainoa maratonin juoksija Mikko Perttulan ei tarvitse hävetä aikaansa rankalla reitillä. Perttula, syntynyt 1962, on melkoinen elämäntapamaratoonari, sillä tämä juoksu taisi olla hänen 412. maratoninsa. Tämä kerta ei tosin mene hänelle aikakirjoihin, koska tilastokelpoiseen suoritukseen vaaditaan vähintään kolme maaliintulijaa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?