Kumppanuuspöytätyöskentely alkaa kuntalaisia kutsutaan mukaan

Oriveden kaupunki perustaa syksyn aikana kaksi kumppanuuspöytää. Toinen pöydistä keskittyy kulttuurihyvinvointiin, toinen taas kokoaa yhteen kaupungin ja kylien edustajat. Kyseessä on vuoden kestävä kokeilu, jossa kerätään kokemuksia uudesta toimintamallista.

Kumppanuuspöydät ovat kuntalaisten ja viranhaltijoiden yhteisiä ideoimis- ja keskustelufoorumeja. Pöydissä kohdataan eri toimijoita ja kuntalaisia sekä herätellään avointa keskustelua. Kumppanuuspöydissä asukkaiden näkemykset pääsevät esille jo päätöksenteon valmisteluvaiheessa.

Kulttuurihyvinvoinnilla tarkoitetaan taiteen ja kulttuurin hyödyntämistä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kulttuurihyvinvoinnin kumppanuuspöytä kokoontuu ensimmäistä kertaa 19. syyskuuta klo 14—16 kaupungintalon toisen kerroksen kokoushuoneessa 3. Puheenjohtajana toimii kansalaisopiston rehtori ja kulttuurijohtaja Pia-Maria Ahonen.

— Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kumppanuuspöytätyöskentelyyn, Ahonen kannustaa.

— Ensimmäisessä kokouksessa käymme läpi ajankohtaisia asioita sekä kulttuurihyvinvointiryhmän kokouksissa koottuja kehittämisehdotuksia.

Kaupungin monialainen ja poikkihallinnollinen työryhmä on käsitellyt kulttuurihyvinvointi-teemaa kuluneen vuoden aikana jo muutamaan otteeseen. Aiheen parissa jatketaan nyt laajemmalla kokoonpanolla yhteisen kumppanuuspöydän ääressä.

Tavoitteena on selvittää Oriveden asukkaiden tarpeita, tuoda olemassa olevat hyvät käytännöt esille ja vahvistaa niitä, tehdä kehittämisehdotuksia uusista käytännöistä ja toimintamalleista sekä tiivistää monialaista yhteistyötä eri tahojen kesken. Kumppanuuspöydän on tarkoitus toimia asioiden ja teemojen joustavana kehittämisalustana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?