Ja Venlan saa…

Marja Alatalo

Minulla on täällä Latokartanontiellä alkamassa Kultainen Venla -gaala. Säntäilen täällä residenssissäni, etsimässä juhla-asuani. Leväyttäessäni pukeutumishuoneeni oven auki, huomaan vaihtoehtojen vähyyden. Hopeatoppi, kerran käytetty, voisi olla sopiva, kun laittaa ”makkaroitten” peitoksi läpinäkyvän, väljän jakun. Musta samettihameeni, jokapaikanhöylä, liian lyhyenä tuo liikaa esiin elämää nähneet sääreni. Asuun löytyisi kyllä hopeiset sandaletit, ovat vielä ystävälle maksamattomat. Taitaa olla liian yliampuvaa ja epämukavaa.

Turvaudun lopulta luotettuun kahden vuoden takaiseen, myös kerran käytettyyn, juhlamekkooni, joka kantaa myös nimeä patjamekko. Se on värikäs, raidallinen, pehmeä ja peittävä, siis täyttää kaikki hoikennus- ja mukavuusvaatimukset.

Palkintopöydälleni kerään kaikki ne turhat ja ylimääräiset joulukoristeet, jotka jäävät kellarikomeroon joka ainoa joulu. Nyt niille on käyttöä. Kaikki on kunnossa gaalan alkaa.

Yleisöä ei ole kutsuttu, sillä haluan, että minut valitaan juhlien näyttävimmäksi pukeutujaksi. Harkitsin kyllä hetken, pitäisikö minun ottaa kantaa ja pukeutua mustaan, MeToo-kampanjan takia, mutta en halua ikäviä muistoja pilaamaan juhlafiilistelyä. Olen kyllä hengessä mukana.

Media ei ole paikalla ja olenkin valinnut itseni median edustajaksi, se takaa oikeanlaisen näkökulman tapahtumaan.

Seurantareality-sarjassa palkinnon saa — Vielä virtaa! Nämä ihanat heput ja heidän ikävät naisensa. Jaa, että pitää olla kotimainen ja uudempi? Ei välii. Paras voittakoon!

Paras keskusteluohjelma -palkinnon saa poskisuudelmien kera, no tietenkin Arto Nyberg, tämä ihana Tinttimme.

Viihde- ja musiikkiohjelman palkinnon saa Voice of Finland ja varsinkin Olli, vaikka useimmat valitsevatkin Redraman.

Kilpailureality-sarjassa palkitsen Jenni Pääskysaaren, Mikko Leppilammen ja Janne Katajan. He ovat kilpailleet jo itsensä ulos televisiosta, kun vain joku muukin tämän ymmärtäisi.

Paras miesnäyttelijä-palkinnon saa tietenkin iki-ihana Tauno Palo, edesmennyt toki, mutta silti kuolematon.

Paras naisnäyttelijä? Palkinto kuuluu ehdottomasti Dame Elina Knihtilälle.

Game show -ohjelmista palkinnon ansaitsee Haluatko miljonääriksi ja sen veikeä Jaajo, jonka kanssa olisi silmäpeliä mukava pelailla vanhemmankin pelikaverin.

Komedia- ja sketsiohjelmien palkinto kuuluu monitaitoiselle Pelimiehelle, Joonas Nordmanille. H. Harkimo toivottaisi ohjelman varmaan mieluusti sinne mistä Trump ei maahanmuuttajia halua. Meille muille se on herkkua.

Paras TV-ohjelma on puoli yhdeksän uutiset. Siinä on yleensä kaikki viihteen ja tosielämän parhaat ja pahimmat palat. Ja vielä lisänä Matti, makuukamarisilmä Rönkä.

Lasten ja nuorten ohjelmista palkinnon ansaitsee Jukka Virtasen lukemat sadut Rosvo Rudolfista. Ei väliä, vaikka ne ovatkin ajalta, jolloin lapseni olivat vielä niin pieniä, että minä voin neuvoa heitä, toisin kuin nykyään. Jukka Virtanen on ihailemani viihdemies, ja hänelle myönnänkin elämäntyö-palkinnon.

Minun maailmassani ei muita palkittavia sarjoja ollut. Voi olla, että joku on eri mieltä valinnoistani, mutta nämä olivat minun valintojani ja siksi oikeita.

Venla-gaalani on loppumassa. Ikävää, että palkinnonsaajat eivät päässeet kiittämään äitejään, tyttöystäviään, poikaystäviään, vaimojaan, miehiään, yhteistyökumppaneitaan ja niin edelleen.

Kultainen Venla-gaala sujui yksimielisesti ja sivistyneesti, ilman liikaa nauttineita palkitsijoita ja palkittavia. Yksi punaviini ei vielä kesää tee, arvostelijan kylläkin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?