Eliisa-teatteri aloittaa Längelmäki-seuran vuoden

Tamperelainen Eliisa-teatteri saapuu perjantaina 26.1. kello 18 näytelmällä Talvisodan naiskohtaloita Tampereella Västilän Voimantalolle. Näytelmässä on huhuttu olevan henkilöitä, jotka liittyvät myös Längelmäen historiaan.

Esitys on kunnianosoitus paitsi itsenäisyyttämme rintamalla puolustaneille miehille, niin myös kaikille Suomen naisille, jotka omalta osaltaan kantoivat raskaan vastuun maamme selviämisessä sodasta ja jälleenrakentamisesta. Teksti on Merja Kurkisen, ja ohjauksesta vastaa Jorma Kairimo.

Lippuja on rajallisesti, ja niitä saa ennakkoon Länkipohjan kukkakaupasta tai Säästöpankki Sinetistä Orivedeltä. Voimantalon osoite on Längelmäen kirkkotie 96, Västilä.

Esityksen järjestää Längelmäki-seura, joka on nimensä mukaisesti entisen Längelmäen alueen kotiseutuyhdistys. Seura järjestää tapahtumia lähinnä kesäisin.

Keväällä tulee ajankohtaiseksi Pellavatytön valinta. Längelmäen kansallispuku odottaa jo uutta kantajaansa kesän tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Pellavan sylkyistä tehty kranssi valmistuu vasta mittojen mukaan vapuksi.

Heinäkuulla järjestetään Museon Vestarit. Kesätori ja muut Längelmäen alueen tapahtumat kuuluvat myös seuran toimintaan.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?