Päätimme yhdessä heti aluksi, että käännämme kaikkien kasvot toisiimme päin. Joku naurahtikin, että ”Niskasia” kyllä seurakunnista tunnemme, mutta emme ”Kasvoisia”.

Kirjoitan tätä hartauskirjoitusta perjantaiaamuna. Heräsin Lylyn kylätalossa eilen Kristittyjen yhteisen rukousviikon illan päätteeksi yhdessä laulettuun ”Rakastakaamme toisiamme, niin että kansa nähdä saa, yhteys täällä vallitsee, rakkaus totta olla voi, rakastakaamme toisiamme, totuudessa”.

Oriveden alueella oli monessa seurakunnassa rukoiltu vuosia, että joskus voitaisiin kokoontua viettämään yhteinen yhteiskristillinen viikko siten, että vuorotellen vietettäisiin iltahetkeä rukouksen ja yhteisen jakamisen merkeissä eri temppeleissä. Mukaan lähtivät nyt ensimmäistä kertaa helluntaiseurakunta, vapaaseurakunta, adventtiseurakunta ja luterilainen kirkko. Jokaiseen tilaisuuteen oli kaikilla lupa tulla. Viikosta oli vielä tässä paikallislehdessä yhteinen ilmoitus.

Lylyynkin oli tullut melkein 40 henkeä — ympäri Orivettä! Hauska huomio oli, että jokaiselle tuolille riitti istuja. Päätimme yhdessä heti aluksi, että käännämme kaikkien kasvot toisiimme päin. Joku naurahtikin, että ”Niskasia” kyllä seurakunnista tunnemme, mutta emme ”Kasvoisia”.

Illan päätteeksi muodostimme ison piirin ja pyysimme yhdessä Jeesuksen meille opettaman jokaiselle tutun rukouksen sanoin ”Isä meidän…tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa…”.

Oli hyvä lähteä kotiinpäin. Saimme jokainen uusia kasvoja ja uusia tuttavuuksia. Vaikka eri suunnat rukoilevat vähän eri tavoin ja sanoinkin, kaikki haluamme lähestyä samaa Jumalaa. Laulaa yhdessä ja oppia toisten seurakuntien lauluperinnettä.

Jeesus on luvannut olla lähellämme. Joka päivä aina maailmanloppuun asti. Ja auttaa hädässä. Sanotaan, että hädässä soperrettu rukous, vaikka hiljaisena huokauksena, on Jumalalle mieleinen. Eivät häntä kiinnosta meidän hienot sanakäänteemme ja äänenpainomme. Hän näkee ahdistuksemme ja ottaa mielellään vastaan avunpyyntömme.

Arka rukous on enemmän kuin pitkät korulauseet. Jumala haluaa solmia jokaisen kanssa henkilökohtaisen suhteen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?