OrPo pelasi taas huippupeliä Pieksämäellä

Huono kenraali cup-viikonloppuun

Keskiviikkona OrPo pelasi loistavasti voiton Pieksämäellä. Kolme vuorokautta pudotti pelin takaisin tehottomaksi. LiigaPloki kiitti ja kumarsi toisella OrPo-voitolla tällä kaudella.

Numerot 612 katsojan edessä kotisalissa menivät 1—3, erät 21—25, 25—18, 21—25, 18—25.

Ploki hajoitti OrPon vastaanoton syötöillään muusiksi. OrPo teki Pieksämäellä 14 ässäsyöttöä, nyt LiigaPloki teki kotijoukkueen kenttään 15 ässää. Viuhuvat, matalat syötöt olivat hankalia nostettavia. Deprece Washington syötti 22 kertaa, joukossa neljä ässää.

Plokin kenttäpuolustus haki upeasti palloja peliin. Vain kovakätinen Janisa Johnson sekä keskarit Saara Lepistö ja Eveliina Smolander löivät palloja lattiaan asti.

OrPo aloitti taas pelin huonosti. Ensimmäinen erä oli heti lukemissa 0—4. Vieraat tekivät erässä serbihakkuri Tamara Kmezicin johdolla viisi torjuntapistettä. OrPo kipusi lukemiin 21—22.

Erä päättyi ihmeellisellä pallolla. Elizabeth Fieldin syöttö meni verkkoon omalle puolelle, mutta kiipesi sieltä yllättäen OrPon kenttään.

Toinen erä oli hyvää OrPon peliä, ja kaikki näytti siltä, että nyt mennään. Kolmas erä alkoi kuitenkin Eveliina Koljosen syöttäessä tilanteeksi 0—3. OrPo rimpuili perässä ja pääsi lukemiin 20—21. Malina Terrellin paikalle otettu Johanna Siuro teki ratkaisupalloissa kaksi virhettä, ja erä karkasi vieraille. Neljäs erä kulki tasaisena tilanteeseen 15—16 asti. Sitten OrPon pelaajien pelihalut katosivat, ja LiigaPlokin pelaajat ottivat erän näytöstyyliin.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Saara Lepistö, 14/+12, neljä ässää. LiigaPlokin ykkönen oli hakkuri Kmezic, 25/+14.Hän teki 18 hyökkäyspinnaa. OrPon hyökkääjähai Janisa Johnson oli vielä parempi — 20 pinnaa. LähiTapiola-pisteitä saivat Kmezic 3, Field 2, Johnson 1.

Oriveden lentopalloyleisö näki kentällä OrPon uuden tulokkaan, englantilaisen Mechell Danielin, 21—190,5. Hänen suorituksensa ei vielä vakuuttanut, 4/-1.

LiigaPlokin tehohyökkääjä Kmezic kertoi joukkueen sopineen pukusuojassa, että kentälle viedään poweria.

— Pelasimme hyvän torjunta- ja puolustuspelin, Kmezic sanoi.

— Vastaanotto takkuili. Pelimme kulki vuoristorataa. Valmistautuminen oli meillä heikompi, myönsi peli peliltä kehittyvä keskari Saara Lepistö.

— Ei haittaa, kun pisteitä tulee paremmilta joukkueilta. Kotipaikkakunnan joukkue on aina mukava voittaa. Suuntasimme syötöt hyvin. Torjunta- ja puolustuspeliä on harjoiteltu ja nyt se toimi, kertoi LiigaPlokin orivesiläinen valmentaja Jukka Koskinen.

— Meidän peli oli väsyneen tuskaista. Vastustajan peli oli rohkeampaa. Meillä oli tehoprosentti 80, kun naapuri pelasi täysillä. Keskipelaajat olivat hyviä, mutta laiturit eivät päässeet tehoille, kertoi OrPon valmentaja Satu Natunen.

OrPon pelaajavaihdot eivät oikein natsanneet, ja aikalisätkin tulivat myöhässä.

Kauden yksi kohokohta, Suomen cupin finaalit ovat viikonloppuna Hämeenlinnan Elenia Areenalla.

Lauantaina pelataan välierät. OrPo pelaa ensimmäisessa parissa, vastassa LP Viesti, kello 11.30.

Toinen pari on HPK — LP Kangasala kello 14. Sunnuntaina kello 12.30 kohtaavat välieräparien voittajat. OrPo järjestää kuljetuksen lauantain omaan peliin ja myös sunnuntaiksi, jos lauantaina välierästä tulee voitto.

OrPo on kaksi kertaa voittanut cup-kultaa ja ollut kerran hopealla. Cup-kultavuodet ovat 1996 ja 1997.

Lauantain pelin alla kukitettiin 200 liigapeliä pelannut Eveliina Smolander ja syntymäpäiviään juhlineet liigajaoston toimijat Mika Putkisaari ja Laura Lietsala.

Kalle Uotila

OrPo järjesti keskiviikkoiltana Pieksämäki Volleyta vastaan jymy-yllätyksen esittämällä lähes täydellistä lentopalloa. Se pelasi kolme erää loistavalla tavalla.

Tahraksi jäi kakkoserä, jossa OrPon torjunta otti yläkäsiin hipaisuja, jotka johtivat erätappioon.OrPo otti pisteet erin 3—1 (25—12, 21—25, 25—19, 25—11.

OrPo syötti 14 ässää Pieksämäen kahta vastaan. Malina Terrell löysi uudestaan purevan hyppysyöttönsä, tuloksena seitsemän ässää. Saara Holm säesti viidellä ässällä. Hyvän vastaanoton kautta OrPon passari Maria Tuominen pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä.

Vahvaa laitahyökkäystä vahvisti kauden paras keskihyökkäys Eveliina Smolanderin ja Saara Lepistön iskiessä räväköitä patereita yllättävistäkin paikoista.

Janisa Johnson iski niin kovia iskuja, että Julia Tokarenko tarvitsi jäitä venähtäneeseen ranteeseensa ottelun viimeisessä pallossa.

Pelikentällä nähtiin myös OrPon uusi englantilaisvahvistus. Mechell Daniel kävi vaihdosta kentällä tuntumaa hakemassa.

OrPon parhaana palkittiin Janisa Johnson, 19/+10. Pieksämäen paras oli Tokarenko, 15/+5. LähiTapiola-pisteet : Johnson 3, Terrell 2, Tokarenko 1.

Pieksämäen valmentaja Viktor Circhenko harmitteli, että Pieksämäellä ei päästä harjoittelemaan OrPon Malina Terrellin hypäreiden kaltaisien hyppysyöttöjen vastaanottoa.

Pieksämäki sai hurmoksen toisen erän onnistumisilla. Se jatkui kolmoserän puoliväliin, tilanteeseen 14—12.

Sitten syöttämään astui hyppysyöttäjä Terrell, tuloksena kolme ässää ja yksi hyökkäyksellä päätetty pallo. Terrell teki kaikkiaan 22 syöttöä, joista seitsemän ässää.

Saara Holm oli lähes yhtä hyvä: 24 syöttöä, viisi ässää.

— Oli hienoa päästä takaisin syksyllä nähdylle hyvälle pelitasolle. Tästä on hyvä jatkaa, totesi OrPon valmentaja Satu Natunen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?