Jätehuollon perusmaksu sapettaa

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, Tuomas Kyrön kirjaa lainatakseni, kun tutustuin tarkemmin Pirkanmaan Jätehuollon toimitusehtoihin.

Ensiksi joka vuosi perusmaksu 10,49 euroa, vaikka kiinteistöllä ei tapahtuisi mitään. Sehän on selvästi veroluontoinen maksu. Onko tämä enää laillista? Yks kaks joku firma määrää jatkuvan vuodesta toiseen jatkuvan maksun.

Kun muutimme vuonna 2000 Orivedelle, lokahommat hoiti Koskisen Seppo kiitetävällä tavalla, eikä mitään perusmaksua ollut. Kun tilausta tehtiin, kysyi Irma Koskinen aina: ”Onko kiire?” Hommat hoituivat kitkattomasti, niin että kiitos vieläkin Koskiselle.

Kuntavaalit ovat tulossa. Mikä puolue ensimmäisenä on purkamassa Pirkanmaan Jätehuollon monopoliasemaa? Ja oliko nyt niin kiire aloittaa 1.1.2017, ettei markkinaoikeus ehtinyt monopoliasiaa ratkaista?

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?