Vielä kerran postimerkeistä

Kaj Kulpille kiitos selvityksestä 11.1. ilmestyneessä lehdessä. Ymmärrän hyvin, että toivomuksia merkkien julkaisemiseksi tulee paljon. Valintoja on tehtävä ja ne ovat arvovalintoja. Arvostan Suomen lipun ja vaakunan esilletuomista juhlavuoden merkeissä.

Kun nyt kuitenkin valitettavasti on niin, että itsenäisyytemme on saavutettu ja säilytetty 28.1.1918 ja 27.4.1945 välisenä aikana käytyjen sotien avulla, ei niitä mielestäni voi tässä yhteydessä unohtaa. Sekä sotien aikana että niiden päättämisessä vaikutti ratkaisevasti Suomen Marsalkka Mannerheim.

Kun hänen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta olisi mielestäni aihetta muistaa häntä juhlapostimerkillä. Se on minun arvovalintani ja uskoakseni suurin osa suomalaisista on samaa mieltä. Osaltani asian käsittely päättyy tähän.

Orivesi

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?