Neuvottelut Big-L:n kiinteistön myymiseksi jatkuvat

Big-L:n tehdasrakennus Korkeakoskella on yhä kaupan. Tiloista käydään kuitenkin neuvotteluja, joiden sisällöstä Luhta-Kiinteistöt Oy:n Tiina Luhtanen ei tässä vaiheessa kerro enempää.

— Joitakin tarjouksiakin tuli aiemmin, ja useita kymmeniä keskusteluja on käyty etenkin viime vuonna, kun kiinteistö sai näkyvyyttä myös isoissa valtakunnan lehdissä.

Keskustelujen jälkeen mielenkiinto on hivenen hiipunut osittain ainakin korkeiden ylläpitokustannusten takia. Historiallisesti merkittävä 1900-luvun alussa rakennettu kiinteistö on myös etenkin ulkopuoleltaan museoitu, suojeltu kohde.

—8Isoja investointejahan näyttävä rakennus vaatii. Puhtaasti teollisuuskäyttöön sitä on enää vaikea kuvitella.

Tilaa kolmessa kerroksessa on 48500 neliötä omalla 108570 neliön tontilla. Hissilliset tilat soveltuvat hyvin myös liikuntarajoitteisille.

Keväästä 2008 asti myynnissä olleesta tehdaskiinteistöstä on moneksi. Sen on väläytelty sopivan muun muassa käytettyjen rakennus- ja kierrätystarvikkeiden osto- ja myyntiliikkeeksi, varastointitarkoituksiin, pelitoimintaan, tomistotiloiksi, säilytyspaikaksi tai pienpajatoimintaan.

— Kyselijöitä ovat myös kiinnostaneet mahdollisuudet koulutus- ja palveluasumiskäyttöön.

Tämänhetkisten neuvottelujen sisällöstä tai aikataulusta Luhtanen ei kerro. Mitään seuraavaa neuvottelupäivämäärää ei edes vielä ole lyöty lukkoon.

Hänen mukaansa kuntaa on vuosien saatossa pidetty ajan tasalla asiassa. Yhteisenä intressinä on saada kiinteistö uuteen nousuun.

— Ja tuleehan tästä Luhta-Kiinteistöille vuositasolla useiden kymmenien tuhansien kustannukset. Tilassa pidetään peruslämpö ja katsotaan rakennuksen perään muutenkin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?