Juhlavuoden keväässä teatteria

Suomi 100 vuotta on meidän kaikkien yhteinen juhlavuosi, jonka teemana on yhdessä tekeminen. Vaikka juhlavuosi on jo alkanut, tapahtumia on edelleenkin suunnitteluvaiheessa, koska toiminta keskittyy pääasiassa kesään ja loppuvuoteen huipentuen itsenäisyyspäivään.

Yhdessä-teeman alle sopivia tapahtumia ovat teatteri- ja kulttuurimatkat. Oriveden ja Juupajoen kulttuuripalvelut järjestää kaikille yhteisen teatterimatkan Tampereen Teatterin hauskaan komediaan Ulkomaalainen perjantaina 17. maaliskuuta. Esitys Frenckell-näyttämöllä.

Ulkomaalainen on komedia erilaisuudesta ja ennakkoluuloista. Juro Charlie lähtee ystävänsä houkuttelemana hermolomalle piskuiseen tuppukylään Amerikan syvään etelään. Koska juttelu ventovieraiden kanssa saa Charlien pakokauhun valtaan, päättävät kaverukset narrata majatalon rempseää emäntää, että Charlie on ulkomaalainen. Charlie ei muka ymmärrä puheesta hönkäsen pöläystä, ja siitäkös soppa syntyy. Huumorin rinnalla näytelmässä on myös ripaus vakavaa asiaa ennakkoluuloista ja ulkomaalaisvihasta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset on tehtävä 15.2. mennessä Timo Musturille numeroon 040 5274688.

Kevään aikana on tulossa myös muita teatterimatkoja ja mahdollisesti taidenäyttelyretki Ateneumiin, joista tiedotetaan, kun asiat täsmentyvät.

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumakalenteria Juupajoen kohdalta täydennetään kevään aikana. Suunnitelmista voi ilmoittaa sähköpostiin timo.musturi@juupajoki.fi. Musturi on juhlavuoden yhteyshenkilö Juupajoella, joten häneltä voi tiedustella myös kaikkia juhlavuoteen liittyviä asioita.

Suomi 100 -ohjelmaan voi ilmoittaa tapahtumista 31.10. asti. Kun tapahtuma on hyväksytty ohjelmaan, voi sen tiedottamisessa ja ohjelmalehtisissä käyttää juhlavuoden logoja ja tunnuksia. Yhdessä olemme enemmän!

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?