Eräjärvellä toimitaan eikä vain odoteta toisten toimivan

Oriveden Sanomien arvostetulla Näkökulma-palstalla viitattiin ilmeisesti Lounasravintola Eräjärveen kirjoitettaessa, että ”keskikaljakuppilaan sai viedä omia ilotulitteita, joita sitten baarin henkilökunta ampui taivaalle”.

Jotta lukijalle ei tule mielikuvaa lainvastaisesta toiminnasta, totean Lounasravintola Eräjärvi Oy:llä, tuttavallisesti Lounarilla, olevan Aluehallintoviraston lupa anniskella kaikkia alkoholijuomia.

Nimitys ’keskikaljakuppila’ saattaa joillekin tuottaa kirjoittajan toisessa yhteydessä mainitseman negaation mielikuvan. Kirjoituksessa toivotun positiivisen mielikuvan luominen olisi ollut helppo tarkistaa yhdellä puhelinsoitolla.

Samalla olisi voitu käydä läpi kaikki ne sadat kulttuuritilaisuudet, joita Lounari on järjestänyt. Todennäköisesti tilaisuudet ovat tuottaneet iloa ja positiivista tunnetta monenikäisille, monentyyppisestä sisällöstä kiinnostuneille ihmisille.

Musiikkia esimerkiksi on ollut punkista ja rockista hengellisiin ja kansanlauluihin, jos näitä ylipäänsä voidaan pitää toistensa ääripäinä. Sunnuntai-iltapäivisin on järjestetty kahvikonsertteja vanhemmalle väelle, ja jo useampana kesänä olemme olleet järjestämässä koko perheen lastenkonserttia.

Taidenäyttelyissä on ollut esillä monen harrastajan ja ammattilaisenkin hyvin erilaisia töitä. Parhaillaan Lounarin näyttelyssä on kuvia orivesiläisestä luonnosta. Suomen järvet ja metsät ovat tuoneet maallemme juuri itsenäisyyden juhlavuodelle hienon sijoituksen kansainvälisesti kiinnostavana matkailumaana. Kyllä Orivedelläkin kannattaa asiassa toimia eikä vain puhua.

’Keskikaljakuppilan’ sijaan tavoitteena on ollut muodostaa Lounarista kulttuuriravintola, jossa muun muassa kuka tahansa voi tulla soittamaan esimerkiksi pianoa. Ainakin jossain määrin olemme tässä mielestämme onnistuneet.

Samalla on tuettu kulttuurin harrastajia ja taiteilijoita muun muassa ilmaisilla näyttelytiloilla ja muilla esiintymismahdollisuuksilla.

Eräjärvellä ei kirjoittajan tapaan odotettu kaupungin ja seurakunnan ottavan vastuuta ilotulituksen järjestämisestä. Kylässä toimittiin itsenäisyyden juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä. Näin on tehty monina muinakin vuosina.

Tässäkin siis toimitaan eikä vain puhuta tai odoteta toisten toimivan. Ilotulitusta seuraamaan Eräjärven keskustaan tuli myös muita kuin kyseisen illan asiakkaitamme, eikä se ollutkaan suunnattu vain asiakkaillemme, vaan ihan kaikille kiinnostuneille.

Totean myös sen, että ’keskikaljakuppilan henkilökunnan’ roolin ohella kuulun myös palokuntaan. Ilotulituksessa ei yleisölle eikä ampujille tapahtunut tapaturmia. Myös hienosti maalattu Eräjärven kirkko säilyi koskemattomana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?