Asemanseudun rakentaminenkin on unohdettu

Kiitokset Henry Ingraeus näkökulmakirjoituksestasi viime viikon lehdessä. On aivan totta se, että Orivesi ei ole onnistunut ysitien nelikaistaistaistaismislobbauksessa.

Tampereen tunneli vei sitä rahaa, josta on kilpailtu. Tampereen kumppanina ovat taustalle häärineet rakentajat. On saatu työtä, mutta ennen kaikkea rakennusliikkeet ovat saaneet arvokasta maata Näsijärven rannasta. Nyt ne pääsevät kermankuorintaan.

Ei unohdeta ysitietä silti. Tehdään niin kuin norsu syödään — pala kerrallaan.

Tästä tulemme toiseen jämähtäneeseen asiaan. Se on Oriveden asemanseudun rakentaminen ja saaminen alueen arvon mukaiseen käyttöön. Olen todella pettynyt tämän asian osalta.

Kyllä Längelmäveden rannat Nässyn rannoille pärjäävät. Tänne on luotava viekoitteleva kaava ja saatava rakentajat kiinnostumaan. Rakennusliikkeet haistavat mahdollisuudet, annetaan ne niille.

Monipuolista asemanseudun rakentamista tulee pohjustaa rautatien parantamisella ja sitten tarpeiden mukaisella junayhteyksien lisäämisellä.

Orivesiläisten tulee hakea tähän souviin kavereita niin Haapamäen radan kuin Jyväskylän radankin osalle. Erityisesti Jyväskylän rata näyttää unohtuvan meiltä.

Visioni on, että juuri sen kehittäminen ja muuttaminen kaksiraiteiseksi tulee olemaan kohde, johon nyt kannattaa panostaa. Se on tulevaisuuden reitti, jolla huolehditaan Keski-Suomen kuljetuksista ja niiden ohjaamisesta Oriveden kautta. Myös henkilöliikenteessä se helpottaa ysitien liikennettä ja pitää Oriveden kulkemisen kartalla.

Itsenäisyyden juhlimisen suhteen olen kanssasi eri linjoilla. Yhdessä tekeminen ja erilaisiin pienimuotoisiinkin tekoihin ja tapahtumiin osallistuminen jäävät henkilökohtaisiin muistoihin 100-vuotiaan juhlimisesta.

Kannattaa osallistua tai välittää ideoita Pia-Maria Ahosen kipparoimaan juhlavuoden toimintaan.

Juhlan valmistelussa piha putsataan ja nurkat korjataan. Näinhän me teemme 100-vuotiaan kunniaksi — eikö niin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?