Juhlapostimerkkejä voidaanjulkaista vain rajattu määrä

Tällä palstalla Timo Siukosaari (OS 29.12.) ja Henry Ingraeus (OS 14.12.) kirjoittivat julkaistavien postimerkkien aiheista. He toivoivat juhlapostimerkkeihin useissa postimerkeissä jo esiintyneen Mannerheimin ja sota-aiheita.

Posti on saanut lukuisia hakemuksia koskien itsenäisyytemme juhlavuotta ja siihen kohdistuvia toiveita juhlapostimerkkien julkaisemiseksi. Postimerkkitoimikunta on linjannut, että Suomen itsenäisyys on toki sellainen teema, joka postimerkkien aiheissa näkyy, mutta aihetta ei käsitellä sodan teemoin, vaan Suomen kansallisten symbolien sekä kansakuntamme saavutusten keinoin.

Koska juhlapostimerkkien anojatahoja ja aiheita on lukuisia, ei yksittäisillä postimerkeillä voida vastata koko juhlavuosien tapahtumien runsauteen. Siksi valikoimaan tuodaan runsaasti suomalaisille tärkeitä postimerkkiaiheita Suomen lipusta ja vaakunasta aina itsenäisen Suomen ensimmäisten postimerkkien uusintapainokseen.

Näillä merkeillä jokainen suomalainen voi juhlistaa isänmaatamme ja kunnioittaa heitä, joiden ansiosta saamme elää satavuotiaassa itsenäisessä Suomessa.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tulevien vuosien postimerkeiksi. Kuka tahansa voi ehdottaa Postille postimerkkiaihetta osoitteessa www.posti.fi/ehdotapostimerkkia.

postimerkkitoimi-

kunnan puheenjohtaja

Posti Oy

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?