Tanssin aluekatselmusKangasalla helmikuussa

Vuonna 2017 vietetään tanssin teemavuotta. Tanssin aluekatselmus järjestetään 18.—19. helmikuuta Kangasalla, Pitkäjärven liikuntahallilla. Nyt on aika ilmoittautua siihen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kangasalan kunnan nuorisotoimi ja Oriveden kaupungin nuorisopalvelut.

Viimeksi Moves-tapahtuma järjestettiin vuonna 2014, ja paikkana Pirkanmaan aluekarsinnassa oli Lempäälä. Tanssijoita oli silloin noin 300 ja katsojia suunnilleen saman verran. Tapahtuman järjestelyvastuu kiertää ja on nyt Kangasala—Orivesi-akselilla.

Katselmukseen voivat osallistua kaikki 10—20-vuotiaat pirkanmaalaiset tanssia harrastavat nuoret. 10—15-vuotiaat ja 16—20-vuotiaat esiintyvät omissa sarjoissaan, ja ryhmän muodostaa vähintään 3 nuorta.

Tanssilajeina ovat nykytanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, jossa muista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux -esitykset. Esityksen maksimipituus on 6 minuuttia, ja esiintymistila on 10 x 15 metriä.

Katselmukseen pääsee Ilmoittautumalla etukäteen, ja osallistuminen on maksutonta. Tapahtuma on luonteeltaan katselmus, jossa nuoret voivat tuoda omaa luovuuttaan esille, esiintyä ja kohdata toisiaan.

Ilmoittautumaan pääsee 20. tammikuuta asti sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: http://bit.ly/2ghraQP. Linkki löytyy myös OS:n verkkosivujen jutusta.

Jokainen tapahtumaan osallistuva ryhmä saa suullisen ja kirjallisen palautteen alan ammattilaisista koostuvalta raadilta, ja osa ryhmistä pääsee edustamaan Pirkanmaata valtakunnalliseen tapahtumaan Rovaniemelle, 26.—28. toukokuuta.

Nuori Kulttuuri -tapahtumia on järjestetty jo vuodesta 1970 saakka. Toimintaan kuuluu vuosittain järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma sekä useita aluetapahtumia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?